Miljö

Förskolan inryms i en villa med många rum, vilket skapar möjligheter till olika aktiviteter.

Kök
Vi har eget kök och all mat lagas från grunden, vi prioriterar goda råvaror. En dag i veckan turas barnen om att vara barnkockar.

ateljeAteljé
I ateljén får barnen möjlighet att utveckla sin kreativa förmåga. Ett rikt urval av material såsom olika färger, papper, skrot, plast, trä, tyger, garner och metall lockar och bjuder in till skapande och utforskande. Vi är inspirerade av Regio Emilia filosofin.

bygg
Bygg
Vi har byggrum både ute och inne på förskolan. Här kan barnen bygga, skapa och konstruera. Med tydligt och välsorterat material och bilder av byggnader på väggarna vill vi att barnen skall utvecklas i sitt byggande.

natur
Natur
Naturen i vår närhet bjuder såväl skog som strand och klippor. Med hjälp av våra olika naturpåsar som fjärilar, myror, maskar och andra småkryp tittar vi närmare på livet i naturen. Vi arbetar med äventyrspedagogik där kompisövningar, kompisbanor och sagoäventyr ingår. Här utmanas och stimuleras barnens fantasi, samarbetsförmåga och motorik.

ovrigt
Övrigt
Förskolan erbjuder också flera läshörnor, krypin koja, pussel, spel och skrivhörna med magnettavlor, på gården finns gungor, gunghästar, lekstuga och cyklar.